knjizara.com
Konstantina i njeni paukovi

Alki Zei (autor)

Konstantina i njeni paukovi
660 din
U korpu

Uverena da njeni roditelji žive u harmoničnom braku, dvanaestogodišnja Konstantina teško se suočava s vešću o njihovom razvodu, a još više s time što iz Nemačke, gde je odrastala, biva poslata kod bake u Grčku. Generacijski i kulturološki jaz, usmerenost starice na slavnu antifašističku borbu, kojoj je i sama doprinela, više nego na probleme svoje unuke, izvor su svakodnevne napetosti između nje i devojčice. Konstantina je u školi neprilagođena i teško stupa u kontakt s vršnjacima. Buntovna i neshvaćena

, pritisnuta tugom zbog velikih životnih promena koje nije želela, iz nevine detinje igrarije Konstantina beži u svet droge i polako upada u začaranu mrežu laži, skrivanja i samoobmana.
Prvi roman na srpskom jeziku jedne od najpoznatijih grčkih spisateljica, Konstantina i njeni paukovi snažna je, realistična i potresna priča o suočavanju mladih s velikim problemima današnjice i nespremnosti da se odupru opasnim izazovima savremenog društva. Na inovativan, gotovo avangardan način, Alki Zei pripoveda o surovom vrtlogu okolnosti u koji upada jedno mlado, osetljivo i nedovoljno zrelo biće.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Grčka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Heliks; 2020; Broširani povez; latinica; 20 cm; 172 str.; 978-86-6024-054-7;