knjizara.com
Komentar Zakonika o krivičnom postupku
Prema stanju zakonodavstva od 1. oktobra 2018. godine

Aleksandar Trešnjev, Goran P. Ilić, Slobodan Beljanski, Miodrag Majić (autor)

Komentar Zakonika o krivičnom postupku
rasprodato

Iako važeći Zakonik o krivičnom postupku ne može više da bude označen kao „novi“ krivičnoprocesni kodeks, brojna su pitanja koja i dalje iskrsavaju u vezi s njegovom primenom. Zbog toga ne predstavlja iznenađenje objavljivanje desetog izmenjenog i dopunjenog izdanja Komentara, s obzirom na to da je u prethodnim godinama ova knjiga naišla na zavidan prijem u stručnoj javnosti. I ovoga puta autori su nastojali da opravdaju ukazano poverenje te su ponudili tumačenja procesnih situacija koje u praksi izazivaju određene nedoumice. Zbog toga je ovo izdanje, znatno obimnije u odnosu na prethodno izdanje Komentara.
Novo izdanje

Komentara obogaćeno je najnovijom sudskom praksom domaćih sudova, Ustavnog suda, ali i Evropskog suda za ljudska prava. U ovom izdanju čitaoci imaju priliku da se upoznaju s najnovim odlukama redovnih sudova i Ustavnog suda koje su donete u toku 2018. godine, a isti je slučaj i s presudama Evropskog suda za ljudska prava.
Novina u ovom izdanju jeste registar sudske prakse korišćen u knjizi. Sudska praksa je razvrstana prema nazivu sudova pravnog leka, pri čemu su navođeni u skladu sa stepenom instancione nadležnosti i po azbučnom redosledu. Pri tome su, uz primenu vremenskog kriterijuma, najpre prikazane odluke sudova koji su prethodili danas postojećim sudovima pravnog leka. Osim toga, u registru su navedeni i stavovi, shvatanja, zaključci, odgovori i mišljenja redovnih sudova i odluke Evropskog suda za ljudska prava.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Krivični postupak , Krivično pravo
Ostali naslovi iz oblasti: Zakoni

Izdavač: Službeni glasnik; 10. izdanje, 2018; Tvrd povez; ćirilica; 25 cm; 1388 str.; 978-86-519-2227-8;