knjizara.com
Komentar Zakona o sprečavanju nasilja u porodici

Saša Marković, Dragana Kolarić (autor)

Komentar Zakona o sprečavanju nasilja u porodici
990 din
Stara cena: 1100 din
U korpu

Komentar Zakona o sprečavanju nasilja u porodici prevazilazi, po načinu obrade nekih pitanja, pristup uobičajen za pisanje komentara. On sadrži i naučnu obradu pojedinih tema u okviru složenog problema sprečavanja i suzbijanja nasilja u porodici. S druge strane, autori su svaki član tumačili analitički i sistematski koristeći sudsku praksu ne samo domaćih sudova, nego i Evropskog suda za ljudska prava. Na osnovu analize primera iz prakse objašnjeno je kako da pravilno postupaju nadležni organi, a ukazano je i na određene nejasnoće u domaćim propisima. Zbog toga je Kom

entar namenjen onima koji neposredno primenjuju Zakon i deluju na sprečavanju nasilja u porodici, ali on predstavlja i koristan materijal, okosnicu za teorijsku/doktrinarnu i sistematsku naučnu obradu raznih predmeta naučnog istraživanja povezanih s tematikom sprečavanja i suzbijanja nasilja u porodici.
Ovo izdanje sadrži priloge: izvod iz Krivičnog zakonika i Porodičnog zakona, integralni tekst na srpskom jeziku Konvencije Saveta Evrope o borbi i sprečavanju nasilja nad ženama i nasilja u porodici, obrasce koji koriste nadležni pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, šeme krvnog srodstva, registar pojmova i literaturu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Porodično nasilje , Porodično pravo
Ostali naslovi iz oblasti: Zakoni

Izdavač: Službeni glasnik; 2019; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 336 str.; 978-86-519-2401-2;