knjizara.com
Knjiga o vakcinama
donesite prave odluke za svoje dete

Robert V. Sirs (autor)

Knjiga o vakcinama
1036 din
Stara cena: 1295 din
U korpu

Zbog ogromne pažnje koja se posvećuje mogućim zdravstvenim rizicima usled imunizacije u detinjstvu, roditelji više ne slede savete lekara i ne vode automatski svoju decu na vakcinaciju. Oni postavljaju pitanja. Problem je u tome što ih potraga za odgovorima dovodi do suprotstavljenih, jednostranih informacija: lekari tvrde da roditelji ugrožavaju detetov život ako odbiju vakcine, dok radikalni protivnici imunizacije ostaju pri stavu da roditelji ugrožavaju život deteta ako ih prihvate.
Zahvaljujući Knjizi o vakcinama, roditelji konačno imaju nepristrasan izvor zasnovan na činjenicama, u kome mogu da potraže odgovore. Svako poglav

lje posvećeno je paru bolest–vakcina i nudi opsežnu diskusiju o tome šta je ta bolest, koliko je retka ili česta, ozbiljna ili bezopasna, koji su sastojci kao i koje su sve moguće nuspojave.
Roditelji će svakako morati sami da donesu informisanu odluku budući da doktor Bob Sirs nije ni za vakcine ni protiv njih. Međutim, Knjiga o vakcinama ponudiće upravo one informacije koje roditelji žele da dobiju i koje su im potrebne dok se probijaju kroz lavirint vakcina.
Najveći deo informacija o bolestima koje ćete pročitati u ovoj knjizi odnosi se i na Srbiju. Srpski kalendar imunizacije razlikuje se od američkog, ali informacije o vakcinama koje ste pročitali u ovoj knjizi odnose se i na Srbiju. Kalendar vakcina u Srbiji je manji, sa oko 38 datih doza u poređenju sa 69 doza u Americi. Međutim, s dodatnim opcionim vakcinama koje se sada nude u Srbiji (rotavi­rus, grip, HPV, hepatitis A, meningokoke, male boginje i druge), ka­lendar može biti jednako popunjen. Više detalja o statistici bolesti potražite na veb-sajtu Svetske zdravstvene organizacije o Srbiji, a za više detalja o srpskim vakcinama potražite na veb-sajtu Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Kovid 19
Ostali naslovi iz oblasti: Medicina

Izdavač: Publik Praktikum; 2021; Broširani povez; latinica; 23 cm; 290 str.; 978-86-6035-863-1;