knjizara.com
Knjiga na dugme

Dženet Vinterson (autor)

Knjiga na dugme
748 din
Stara cena: 880 din
U korpu

Internet spisateljica po imenu Ali ili Aliks pisaće sve što poželiš, pod uslovom da si spreman da uđeš u priču kao ono što jesi i da rizikuješ da izađeš iz nje kao neko drugi. Možeš da budeš glavni junak sopstvenog života. Možeš imati slobodu samo na jednu noć. Ali tu je i cena koja mora da se plati.

"Razbij naraciju. Izbegni sve narativne puteve kojima se do sada putovalo, i pokušaj da ispričaš priču na novi način – drugačijim stilom, s drugačijom težinom. Elementima koje guši viševekovna upotreba dozvoli da udahnu malo vazduha, a maglovitom svetu daj malo sadržine.
U kvantnoj realnosti postoj

e milioni mogućih svetova, potencijalnih, neostvarenih, koji nas možda pritiskaju, ali su dostižni samo kroz crvotočine koje ne možemo da pronađemo. A ako slučajno i pronađemo neku, odlazimo bez povratka.
U tim paralelnim svetovima događaji se možda odvijaju kao i u našem, ali kraj će biti drugačiji. Ponekad nam je potreban taj drugačiji završetak.
Moje telo ne može da putuje kroz prostor i vreme ali moj um može, i mogu da upotrebim priče, napisane i nenapisane, da me prebace na mesto koje još ne postoji – u moju budućnost".

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Arete; 2015; Broširani povez; latinica; 21 cm; 224 str.; 978-86-80426-00-6;