knjizara.com
Ključ tela

Džulija Enders (autor)

Ključ tela
rasprodato

Bestseler br. 1 iz oblasti zdravlja prodat u preko milion primeraka.
Ova knjiga pravi je fenomen! Otkako se pojavila na nemačkom tržištu zauzela je prvo mesto na svim top-listama. I sve do danas to se nije promenilo. Prava retkost, budući da je reč o knjizi čija je glavna tema naš organ za varenje. Džulija Enders s neverovatnom lakoćom i izuzetno duhovito opisuje najsloženije fiziološke procese tako da svako bez ikakvog predznanja može da ih razume.

Imidž „crne ovce među organima“ promenio se. Dve trećine našeg imunološkog sistema nalaze se u našim crevima. Naša utroba, taj neve

rovatni mehanizam izuzetne osetljivosti, odgovornosti i spremnosti, posle mozga ima najveći nervni sistem. Kada se s njom dobro postupa, zahvalna je na tome i postaje osnova našeg zdravlja. Ako želimo da se u svome telu osećamo dobro, da duže živimo i budemo srećni, moramo da negujemo svoju utrobu. To znači i obratno: prekomerna težina, depresije i alergije povezane su sa neuravnoteženošću crevne flore.

Utemeljena na najnovijim medicinskim istraživanjima, pred vama je knjiga koja otkriva fascinantne podatke. Mlada naučnica Džulija Enders šarmantnim tonom objašnjava i ističe koliko su creva složen i čudesan organ.

Utroba je ključ tela: ona nam otvara sasvim nov pogled kroz zadnja vrata.

„Niko do sada nije ovako uzbudljivo i duhovito pisao o organima za varenje!“ Stern

„Džulija Enders je znanje iz medicine koje poseduju samo lekari specijalisti predstavila tako zabavno i savršeno lako da bukvalno svako može da ga razume.“ Frankfurter Allgemeine Zeitung

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Gastroenterologija
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna medicina

Izdavač: Laguna; 2015; Broširani povez; latinica; 20 cm; 293 str.; 978-86-521-1814-4;