×

Dragi čitaoci,

Posle 22 godine neprekidnog rada Knjizara.com će napraviti kraću pauzu.

U danima kada se svi nalazimo u riziku od pandemije korona virusa mislimo da je društveno najodgovornije na kratko vreme obustaviti sve aktivnosti. Verujemo da ova situacija neće dugo trajati i da ćemo se uskoro ponovo družiti sa knjigama.

Srdačan pozdrav, Knjizara.com

knjizara.com
Kliničko-patološka studija tumora germinativnih ćelija u dečjem dobu 1977-2016

Slaviša Đuričić (autor)

Kliničko-patološka studija tumora germinativnih ćelija u dečjem dobu 1977-2016
1799 din
U korpu

U ovoj monografiji autor iznosi savremena saznanja o nastanku, biološkim i kliničkim osobinama izuzetno heterogene grupe tumora germinativnih ćelija koje se otkrivaju od fetalnog perioda, pa sve do životne dobi odraslog čoveka. Uz kvalitetne fotografije prikazani su moderni elementi mikroskopske i genetičke dijagnostike zrelih i nezrelih teratoma i malignih tumora germinativnih ćelija, čije karakteristike variraju s obzirom na pol i uzrast pacijenata, kao i anatomsku lokaciju u kojoj se razvijaju.
Auto

r iznosi i svoja vlastita dijagnostička iskustva zasnovana na analizi jedne od najvećih svetskih serija pacijenata sa ovim tumorima, operisanim u jednoj zdravstvenoj ustanovi, u periodu od 40 godina. Nakon analize čak 287 tumora germinativnih ćelija i razmatranja karakteristika njihove raspodele kod pacijenata od novorođenačkog, pa sve do pubertetskog i adolescentnog doba, autor upoređuje svoje rezultate sa rezultatima najznačajnijih svetskih studija. Data su i objašnjenja o tek nedavno predložnoj novoj klasifikaciji tumora germinativnih ćelija koja je zasnovana na saznanjima o raznolikosti njihovog razvojnog potencijala, a koja predstavlja osnovu za dalje unapređenje terapije najčešće vrlo mladih pacijenata.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Onkologija , Tumori
Ostali naslovi iz oblasti: Medicina

Izdavač: Data status; 2017; Broširani povez; latinica; 24 cm; 120 str.; 978-86-7478-475-4;