knjizara.com
Kliničke urgencije
priručnik

Marsel Frimel (autor)

Kliničke urgencije
1800 din
U korpu

Treće izdanje knjige „Kliničke urgencije“ autora dr Marsela Frimela je nastavak uspešnog niza, koji se nadovezuje na prva dva izdanja iz 2013. i 2015. godine.
Savremena medicinska literatura u oblasti urgentne medicine je uvek dobrodošla. Na tržištu znanja, dobra klinički orijentisana literatura, napisana od strane lekara praktičara, o urgentnoj medicini je posebno cenjena. Kod velikog broja medicinskih radnika, javlja se svakodnevna potreba brzog povraćaja ranije nagomilanog stručnog znanja, koje je neophodno pravovremeno i ispravno primeniti. Zapravo, pravovremenost i ispravnost činjenja predstavljaju postulat medicinske urgencije.
Priručnik d

r Marsela Frimela zadovoljava upravo te zahteve. Lekari u domovima zdravlja, regionalnim bolničkim centrima, bolnicama tercijarnog ranga, a pogotovo oni koji su angažovani u službama hitne medicinske pomoći su svakodnevno u situacijama u kojima odluke treba da donesu u kratkom vremenskom roku i ispravno.
Priručnici tipa „Kliničke urgencije“ mogu pomoći na više načina. Na prvom mestu, to je izvanredan repetitorijum, koji će omogućiti pravovremenost u hitnoj situaciji. Lekari se na brz i praktičan način mogu, za veoma kratko vreme, podsetiti svih klinički relevantnih medicinskih urgencija, sa kojima se susreću u praksi, ali istovremeno i dopuniti eventualne praznine u znanju, koje ranije nije bilo usvojeno. Drugo, ispravnost postupanja se bazira na tome da se, kao i u ostalim medicinskim disciplinama delovanje u medicinskim urgencijama mora oslanjati na medicini zasnovanoj na činjenicama. Autor pruža i u tom segmentu važne informacije korisniku. Kroz jednostavne algoritme dijagnostičkog i terapijskog protokola lekarima je omogućeno da korisnicima usluge pruže optimum prilikom donošenja odluke, tj. dobre kliničke prakse zasnovane na činjeničnoj medicini.
Doc. dr Ilija Srdanović, avgust 2017

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Nega
Ostali naslovi iz oblasti: Medicina

Izdavač: Akademska knjiga; 2017; Broširani povez; latinica; 19 cm; 228 str.; 978-86-6263-184-8;