Kći Ivanova, majka Ivanova

Valentin Rasputin (autor)

Kći Ivanova, majka Ivanova

najavljeno

Rusija devedesetih. Rusija dvehiljaditih. Novi, tuđi običaji, nove, tuđe, vrednosti, novi, tuđi, ljudi, razaraju tradicionalno rusko društvo. Kidišu na čast. Nasrću na porodicu. Ugrožavaju moral. Nose nasilje, laž i nesreću.
Usred tog sveta koji liči na pijacu na kojoj se sve može kupiti i na kojoj se sve može prodati, našla se jedna obična porodica ? otac, majka i dvoje dece. Povređeni, ranjeni, ukaljani, ovo četvoro običnih ljudi uspeće da pobede svoju nesreću. Pokazaće snagu i hrabrost koju ruski čovek pronalazi u sebi uvek kada se nađe suočen sa velikom patnjom.


Majka porodice, jedna izvanredna žena, heroina dostojna antičke drame, izvršiće pravdu; zaštitiće svoju decu i odbraniti čast svoje porodice. A otac i deca? Oni će promeniti svoje živote. Sebe. A kada menja sebe, čovek doprinosi promeni sveta.
Ova bolna priča, ovo živo i uverljivo svedočanstvo, ovaj izvanredan roman, ispisan je majstorskom rukom najvećeg živog ruskog pisca, Valentina Grigorjeviča Rasputina. Poštovan u svetu, voljen u Rusiji, veliki prijatelj Srba, Valentin Grigorjevič Rasputin poznat je i kao „gorostas sa Bajkala“. I to ime mu savršeno pristaje.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ruska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Globosino; 2. izdanje, 2017; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 225 str.; 978-86-7900-044-6;