knjizara.com
Kći Ivanova, majka Ivanova

Valentin Rasputin (autor)

Kći Ivanova, majka Ivanova
605 din
U korpu

Rusija devedesetih. Rusija dvehiljaditih. Novi, tuđi običaji, nove, tuđe, vrednosti, novi, tuđi, ljudi, razaraju tradicionalno rusko društvo. Kidišu na čast. Nasrću na porodicu. Ugrožavaju moral. Nose nasilje, laž i nesreću.
Usred tog sveta koji liči na pijacu na kojoj se sve može kupiti i na kojoj se sve može prodati, našla se jedna obična porodica ? otac, majka i dvoje dece. Povređeni, ranjeni, ukaljani, ovo četvoro običnih ljudi uspeće da pobede svoju nesreću. Pokazaće snagu i hrabrost koju ruski čovek pronalazi u sebi uvek kada se nađe suočen sa velikom patnjom.
Majka porodice, jedna

izvanredna žena, heroina dostojna antičke drame, izvršiće pravdu; zaštitiće svoju decu i odbraniti čast svoje porodice. A otac i deca? Oni će promeniti svoje živote. Sebe. A kada menja sebe, čovek doprinosi promeni sveta.
Ova bolna priča, ovo živo i uverljivo svedočanstvo, ovaj izvanredan roman, ispisan je majstorskom rukom najvećeg živog ruskog pisca, Valentina Grigorjeviča Rasputina. Poštovan u svetu, voljen u Rusiji, veliki prijatelj Srba, Valentin Grigorjevič Rasputin poznat je i kao „gorostas sa Bajkala“. I to ime mu savršeno pristaje.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ruska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Globosino; 2. izdanje, 2017; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 225 str.; 978-86-7900-044-6;