knjizara.com
Karlos Kastaneda
Karlos Kastaneda

Karlos Kastaneda prema sopstvenom tvrđe­nju rođen je 1935. godine u Brazilu, a prema drugim izvorima 1925. u Peruu.Umro je 1998. u Los Anđelesu.
Autor je petnaest knjiga koje su prodate u više od dvadeset osam miliona primeraka i štampane na sedamnaest jezika.
Njegov rad pomogao je da se definiše čitava dekada 1960-ih ujedno nagoveštavajući New Age pokret.
Doktorirao je 1973. na Univerzitetu u Los Anđelesu, na grupi za Antropologiju.
Disertaciju je uradio upravo na osnovu iskustva i znanja koja je stekao tokom istraživanja i pisanja svoje prve tri knjige – Učenje don Huana, Odvojena stvarnost i Put u Ištlan. Kastaneda se ubrzo nakon toga povukao iz javnosti kako bi dalje radio na sopstvenom unutrašnjem razvoju.
Živeo je u ogromnoj kući u Los Anđelesu, zajedno sa tri žene koje je nazivao „saputnicama na putu ka Osvešćenju“. One su prekinule sve veze sa porodicom, prijateljima i odrekle se svojih imena kako bi se pridružile njegovom pokretu.
Osnivač je Cleargreen-a, organizacije koja je promovisala Tensegriti – termin koji je Kastaneda koristio da opiše tradicionalna toltečka pravila duhovnih vežbi za sticanje određenih moći koja mu je preneo njegov učitelj don Huan Matus.

autor Karlos Kastaneda

1 naslova [prikazano 1-1]

Karlos Kastaneda

Broširani povez, Dereta, 2013, ISBN: 978-86-7346-918-8, latinica
Karlos Kastaneda vodi čitaoca u samo srce magije, ispitujući granice imaginacije i razuma, dovodeći u pitanje osnovne postulate onoga za šta verujemo ...
U korpu

651 din

Stara cena:814 din

Ušteda:163 din (20%)