knjizara.com
Kako se dogovarati : sa sobom i drugima

Vilijam Juri (autor)

Kako se dogovarati : sa sobom i drugima
1100 din
U korpu

ako da razrešimo sukobe koji prirodno nastaju sa kolegama i šefovima, supružnicima i partnerima, klijentima, decom, članovima porodice – zapravo, sa svima sa kojima smo u nekoj vezi? Kako da se dogovaramo tako da dobijemo ono što zaista želimo a da se pri tom bavimo i potrebama drugih u svom životu? Možda nijedna druga životna dilema nije rasprostranjenija ni izazovnija od ove. Ključ rešenja je da pre svih drugih dogovora, obavite onaj prvi i najvažniji – dogovor sa samim sobom.
Kako se zauzeti za sebe i odbraniti svoje interese? Koje su osnovne veštine uspešnog pregovaranja? Kako zastupati svoje Da i osnažiti svoje Ne? Zašto je humor odl

ičan saveznik i kako ga iskoristiti u pregovaranju? Ovo su veoma važne socijalne veštine sa kojima se treba upoznavati još u detinjstvu, jer ako naučite svoje dete da u konfliktnim situacijama bude vešt pregovarač, tokom života će imati veoma skladne privatne i poslovne odnose.

PRVI I NAJVAŽNIJI DOGOVOR JE DOGOVOR SA SAMIM SOBOM

Zašto je veština pregovaranja najvažnija socijalna veština?
Kako konstruktivno rešavati konflikte?
Kako reagovati usred teškog razgovora ili nezgodnog pregovaranja?
U svakodnevnom životu su česte situacije kada vi želite jedno, a neko drugi nešto drugo. Zato je veština pregovaranja ona veština koju treba negovati tokom čitavog života.
Mag. Gordana Ristin, viši sudija, medijator,
počasni predsednik Društva medijatora Slovenije

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Psihologija ličnosti
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Psihopolis institut; 2017; Broširani povez; latinica; 21 cm; 145 str.; 978-86-6423-044-5;