knjizara.com
Kako preživeti svoju porodicu

Džon Kliz, Robin Skiner (autor)

Kako preživeti svoju porodicu
990 din
Stara cena: 1100 din
U korpu

Čuveni Pajtonovac i njegov psihoterapeut u duhovitom dijalogu otkrivaju kako struktura porodica iz kojih smo potekli oblikuje naš život, i nude ohrabrenje i putokaz za ostvarivanje sreće.

Kako biramo partnere? Zašto se zaljubljujemo? Koje uloge partneri igraju u paru? Koliko i kako porodice iz kojih potičemo utiču na naš karakter, mentalno zdravlje i način života? Kako se ponašamo sa svojom decom? Kako da nam deca izrastu u uravnotežene osobe? I zbog čega je seks toliko važan? Ovo su samo n

eka od jednostavnih, suštinskih pitanja o kojima diskutuju priznati psihoterapeut Robin Skiner i njegov bivši pacijent, komičar Džon Kliz, pretresajući ozbiljna pitanja kroz praktičan i duhovit dijalog. Iako pisana za laike, ova knjiga se i u stručnim krugovima psihologa, psihijatara i psihoterapeuta već godinama smatra za jednu od najboljih na temu porodičnih odnosa i razvoja deteta. Jednostavno napisana, laka za čitanje, knjiga je zasnovana na Skinerovm profesionalnom iskustvu i naučnim saznanjima, ali i na ličnom iskustvu obojice autora. Gotovo svako će se prepoznati u ovoj knjizi a nekome će pomoći da spase brak ili da popravi odnos s decom. Oni koji tek treba da stupe u brak, postaće svesniji mehanizama koji ih pokreću u izboru partnera i možda će se rukovoditi nekim drugim načelima u budućnosti.
Knjiga se preporučuje svima koji tek treba da stupe u brak, onima koji imaju decu, srednjoškolcima i studentima.
Džon Kliz je britanski komičar, kod nas najpoznatiji kao jedan od tvoraca Letećeg cirkusa Montija Pajtona. Robin Skiner je jedan od utemeljivača grupne analize i osnivač Instituta za porodičnu terapiju u Londonu.

„Kliz i Skiner su u knjizi Kako preživeti svoju porodicu postigli da običnim jezikom, običnim ljudima objasne kako funkcionišu međuljudski odnosi.“
The Sun
„Knjiga od izuzetnog značaja.”
Brtish Journal of Psychiatry

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Porodični odnosi , Brak , Porodična terapija
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Odiseja; 9. izdanje, 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 300 str.; 978-86-7720-041-1;