knjizara.com
Kako odneti pobedu u raspravi
drevni vodič za umetnost ubeđivanja

Marko Tulije Ciceron (autor)

Kako odneti pobedu u raspravi
748 din
Stara cena: 880 din
U korpu

Svako od nas se nebrojeno puta suočio sa izazovom ubeđivanja drugih, bilo da nastojimo prijatelja da ubedimo u trivijalnoj raspravi ili da ubedimo kolege u vezi sa važnom poslovnom odlukom. Kada bismo se umesto na neizvežbani instinkt (što za rezultat ima neuspeh) oslonili na bezvremene veštine verbalnog ubeđivanja – retoriku, odneli bismo pobedu u više rasprava. Kako odneti pobedu u raspravi predstavlja retoričku mudrost Cicerona, najvećeg besednika starog Rima, kombinujući njegova pisana dela sa odlomcima iz njegovih političkih i sudskih beseda kako bi se ove moćne tehnike pokazale na delu. Rezultat je ed

ukativni i zabavni, praktičan uvod u tajne ubedljivog govora i pisanja – uključujući strategije koje su jednako efektne u današnjim kancelarijama, školama, sudovima i na političkim debatama kao što su bile na Rimskom forumu.
Kako odneti pobedu u raspravi se bavi dokazima zasnovanim na racionalnoj argumentaciji, karakteru i emocijama; delovima besede; običnim, srednjim i veličanstvenim stilom; kako ubediti bez obzira na to sa kakvom publikom i kakvim okolnostima imate posla i još mnogo toga. Ciceronove reči su predstavljene živopisnim prevodima sa edukativnim uvodima, a knjiga sadrži i kratku Ciceronovu biografiju, kao i glosar imena i pojmova.
Ova jedinstvena antologija Ciceronove retoričke i besedničke mudrosti izrazito je relevantna i u njoj će uživati svako kome je potrebno da odnese pobedu u raspravi i utiče na ljude – drugim rečima, svima nama.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Antička filozofija , Retorika
Ostali naslovi iz oblasti: Filozofija

Izdavač: Miba Books; 2021; Broširani povez; latinica; 20 cm; 239 str.; 978-86-6026-072-9;