×

Dragi čitaoci,

Posle 22 godine neprekidnog rada Knjizara.com će napraviti kraću pauzu.

U danima kada se svi nalazimo u riziku od pandemije korona virusa mislimo da je društveno najodgovornije na kratko vreme obustaviti sve aktivnosti. Verujemo da ova situacija neće dugo trajati i da ćemo se uskoro ponovo družiti sa knjigama.

Srdačan pozdrav, Knjizara.com

knjizara.com
Kako i zašto (ne) pisati ovako

Miloš Kovačević (autor)

Kako i zašto (ne) pisati ovako
920 din
Stara cena: 1150 din
U korpu

„Miloš Kovačević u knjizi Kako i zašto (ne) pisati ovako, pokazuje kako sintaksičar od formata može na konkretan način da doprinese jezičkoj kulturi. Prilozi su u knjizi podijeljeni u dvije grupe. Glavnina priloga, dakle, bavi se sintaksičkim pitanjima, problemima uticaja nevaljano sročene forme na značenje i određenih sintaksičkih elemenata.
Autor na najbolji mogući način povezuje svoju tradicionalnu strukturalističku analizu sintaksičkog materijala sa rješavanjem pitanja jezičke prakse. Svaka tvrdnja bogato je dokumentovana primjerima iz novinskih teksotva, prikupljanih tokom vremenskog perioda od četiri decenije. Analiza doljedno vodi

konkretnim preporukama za rješavanje problema u jezičkoj praksi a nerjetko i predviđanju daljeg razvoja statusa određenih pojava.
Ovako ustrojena, knjiga od interesa je ne samo onima koji su zainteresovani za jezičke teme, već i svim poslenicima riječi, poglavito novinarima.“
Danko Šipka

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Gramatika srpkog jezika , Srpski jezik
Ostali naslovi iz oblasti: Filologija i lingvistika

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2019; Tvrd povez; ćirilica; 20 cm; 245 str.; 978-86-515-1542-5;