knjizara.com
Kako dobiti odgovor DA

Vilijam Juri, Rodžer Fišer (autor)

Kako dobiti odgovor DA
851 din
Stara cena: 946 din
U korpu

Autori ove knjige sarađuju još od 1977. godine.
Rodžer Fišer je počasni profesor prava na Pravnom fakultetu Univerziteta Harvard, osnivač i počasni direktor Harvardskog pregovaračkog projekta, kao i osnivač programa o pregovaranju na Pravnom fakultetu na Harvardu. Odrastao je u Ilinoisu, učestvovao je u Drugom svetskom ratu u sklopu američkih vazduhoplovnih snaga, u Parizu je bio u službi za sprovođenje Maršalovog plana, a u Vašingtonu je radio u Ministarstvu pravde. Radio je, takođe, kao pravnik u Vašingtonu i kao savjetnik pri Ministarstvu odbrane. On je bio idejni tvorac i izvršni direktor nagrađivane televizijske serije Advokati. Svoje savjetodavne

usluge pružao je vladama, kompanijama i pojedincima. On je autor ili koautor brojnih nagrađivanih udžbenika i popularnih knjiga, u koje spada i njegova poslednja: Beyond reason: using emotion as you negotiate.
Vilijam Juri je koosnivač Harvardskog programa o pregovaranju i uvaženi član Harvardskog pregovaračkog projekta. Odrastao je u Kaliforniji i Švajcarskoj, diplomirao na Jejlu i Harvardu, a doktorirao socijalnu antropologiju. Juri je radio kao medijator i savetnik tokom raznih pregovora, od radničkih štrajkova do etničkih sukoba širom svijeta. Radio je kao savjetnik u Beloj kući gde je bio zadužen za osnivanje centara za smanjenje nuklearne opasnosti u Vašingtonu i Moskvi. Nedavno je pokrenuo projekat pod imenom Avramovom stazom, međukulturalno putovanje po Bliskom istoku koje ide tragom Avramovih koraka, praoca brojnih kultura i vjera. Poslednja Jurijeva knjiga je The Power of a Positive No: Save the Deal, Save the Relationship, and Still Say No.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Pregovaranje
Ostali naslovi iz oblasti: Menadžment

Izdavač: Kosmos; 2. izdanje, 2017; Broširani povez; latinica; 21 cm; 224 str.; 978-86-6369-067-7;