knjizara.com
Kako da pomognete detetu koje ima povredu mozga

Glen Doman (autor)

Kako da pomognete detetu koje ima povredu mozga
934 din
Stara cena: 1099 din
U korpu

Kako da pomognete detetu koje ima povredu mozga ili oštećenje mozga, mentalnu retardaciju, intelektualni defekt, cerebralnu paralizu, epilepsiju, autizam, atetoidnost, hiperaktivnost, poremećaj pažnje, usporen razvoj, Daunov sindrom.
U ovoj izuzetno važnoj knjizi Glen Doman – pionir u lečenju dece s povredom mozga – pruža istinsku nadu hiljadama dece koja su proglašena izgubljenim slučajem i osuđena da žive zatvorena po raznim ustanovama.
Glen Doman je osnivač i direktor svetski poznatih Instituta za ostvarenje ljudskog potencijala, u kojima je lečeno petnaest hiljada pacijenata iz Sjedinjenih Država i mnogih drugih zemalja. Ova dragocena knj

iga za roditelje i kolege stručnjake dokumentuje Domanovo pedesetogodišnje iskustvo.
Objašnjavajući zašto su stare teorije i tehnike nedelotvorne, obrazlaže filozofiju Instituta i revolucionaran terapijski pristup prema kome se leči povređeni mozak, opisuje istraživanja koja su njegovi saradnici izvodili širom sveta, njihova otkrića i osujećenja, ali i neumorne pokušaje da se unapredi lečenje povreda mozga. On otkriva tehnike koje spasavaju dečje živote i metode koje poboljšavaju mobilnost, govor, manuelni, vizuelni, auditivni i taktilni razvitak, uključujući i „uvežbavanja obrasca“, programa disanja s maskom, podizanja motivacije, pored individualizovanih institutskih kućnih programa u kojima je roditeljska ljubav ključni činilac. A sve to da bi deca s povredom mozga jednog dana počela da žive zajedno sa svojim vršnjacima.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Dečja psihologija , Deca sa posebnim potrebama
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Laguna; 2017; Broširani povez; latinica; 20 cm; 436 str.; 978-86-521-2689-7;