knjizara.com
Kada
naučne tajne savršenog tajminga

Danijel H. Pink (autor)

Kada
740 din
Stara cena: 871 din
U korpu

Danijel Pink, autor bestselera Drive i To Sell Is Human, otkriva naučne tajne dobrog tajminga da bi vam pomogao da ostvarite svoj pun potencijal na poslu, u školi i kod kuće.
Svi znaju da je tajming sve. Ali ne znamo mnogo toga o samom tajmingu. Životi su nam neprekidni niz „kada” odluka: kada da pokrenemo posao, kada da zakažemo čas, kada da produbimo vezu s nekime. Ipak, te odluke donosimo na osnovu intuicije i nagađanja.
Često se govori da je tajming umetnost. U knjizi Kada: Naučne tajne savršenog tajminga, Pink nam pokazuje da je tajming zapravo nauka.
Oslanjajuć

i se na brojna i raznovrsna istraživanja iz psihologije, biologije i ekonomije, Pink otkriva koji je najbolji način da se živi, radi i uspe. Kako možemo da iskoristimo skrivene obrasce dana da napravimo idealan raspored? Zašto određene vrste pauza dramatično poboljšavaju rezultate đaka i studenata na testovima? Kako možemo da preokrenemo nesiguran start u novi početak? Zašto treba da izbegavamo da odlazimo u bolnicu popodne? Zašto je sinhronizovano pevanje s drugim ljudima dobro kao oblik vežbe? I koje je idealno vreme da se da otkaz, promeni karijera ili stane na ludi kamen?
U knjizi Kada, Pink prečišćava najnovija istraživanja i podatke o tajmingu i sintetiše ih u zadivljujuć narativ prošaran neodoljivim pričama i praktičnim preporukama koji čitaocima daju zanimljive uvide o tome kako mogu da vode bogatiji, angažovaniji život.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Psihofiziologija , Psihologija rada
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Arete; 2019; Broširani povez; latinica; 20 cm; 226 str.; 978-86-80426-47-1;