knjizara.com
Kad niko ne gleda

Alisa Kol (autor)

Kad niko ne gleda
719 din
Stara cena: 899 din
U korpu

Kad očekuješ da te drugi služe, naročito oni koje zlostavljaš, trebalo bi da obraćaš više pažnje na ono što ti je posluženo.

Sidni Grin je rođena i odrasla u Bruklinu, ali njen voljeni kraj počinje da se menja neverovatnom brzinom. Zgrade s luksuznim stanovima niču kao korov, preko noći se pojavljuju table s natpisima NA PRODAJU, a komšije koje poznaje čitavog života nestaju. Kako bi sačuvala prošlost i sadašnjost svog kraja, Sidni usmerava svoju frustraciju na organizovanje turističkog obilaska Bruklina, u čemu joj se neočekivano i mimo njene volje pridružuje jedan od pridošlica, njen sused Teo.

Ali Sidnino i Teov

o uranjanje u istoriju Bruklina ubrzo se pretvara u jezivi vrtlog paranoje i straha. Možda se njihovi susedi uopšte nisu odselili u predgrađe, a obnova starog Bruklina počinje da deluje smrtonosnije i sasvim drugačije nego što je prikazano.

Kada slučajnosti postaju teorija zavere? Gde odlaze ljudi koje džentrifikacija potiskuje iz sopstvenih kvartova? Mogu li Sidni i Teo dovoljno verovati jedno drugom – pa čak i sebi samima – kako bi zajedno saznali šta se dešava pre nego što i sami nestanu?

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trileri
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Publik Praktikum; 2021; Broširani povez; latinica; 20 cm; 309 str.; 978-86-6035-858-7;