knjizara.com
Kad ljubav pobedi vreme

Met Hejg (autor)

Kad ljubav pobedi vreme
rasprodato

Priča o tajanstvenom čoveku koji je živeo mnogo života, a sanjao samo o jednom, sasvim običnom.
Zamislite da stojite iza pozornice sa Šekspirom i posmatrate glumce na sceni. Ili da uz kapetana Džejmsa Kuka plovite morima i okeanima sa vetrom u kosi, ili da ispijate koktele sa Ficdžeraldom i pričate o književnosti? To je sve ono što Tom može. Naizgled je kao vi i ja, uz jednu malu razliku: on živi već vekovima.
Tom ima četrdeset jednu godinu i tek što se ponovo doselio u London kako bi predavao istoriju u srednjoj školi (priznaćete, savršen posao za nekoga ko je istorijske događaje iskusio iz prve ruke). Tamo upoznaje Kamij

, zanosnu nastavnicu francuskog koja je isto tako oduševljena njim. Ali Društvo Albatros koje brine o ljudima kao što je Tom ima jedno vrlo važno pravilo: ljubav je zabranjeno voće. Dok stoji na raskrsnici bolnih sećanja iz prošlosti i novog života i romanse, a pod budnim okom vođe tajnog društva, on će morati da odluči da li želi da krene dalje i konačno pronađe sreću.
Ko sam ja? Šta bih uradio ako bih mogao da živim bez sumnje? Ako bih mogao da ne strepim od neumitnog prolaska vremena i odlaska ljudi koje će mi ono ukrasti? Šta bih u tom slučaju uradio? Za koga bih mario? Kakve bitke bih vodio? Kojim stazama bih krenuo?

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ljubavni
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2. izdanje, 2018; Broširani povez; latinica; 20 cm; 294 str.; 978-86-10-02469-2;