knjizara.com
Kad je Niče plakao

Irvin Jalom (autor)

Kad je Niče plakao
1079 din
Stara cena: 1199 din
U korpu

Kad je Niče plakao je roman koji prati život istaknutih intelektualaca s kraja XIX vijeka. Radnja romana se dešava u Beču i Italiji, a njeni protagonisti su stvarne ličnosti: istaknuti ljekar Jozef Brojer, filozof Fridrih Niče, njegova ljubavnica Lu Salome, Ničeova sestra Elizabet, Brojerova pacijentkinja Berta Papenhajm, poznatija kao Ana O. i tvorac psihoanalize Sigmund Frojd.

Ovaj roman započinje dolaskom Lu Salome kod istaknutog ljekara Jozefa Brojera. Dolazi u Beč kako bi ga nagovorila da pomogne njenom dragom prijatelju, a nekada ljubavniku Fridrihu Ničeu. Brojer ne uspijeva da odoli zanosnoj ruskinji i prihvata izazov. Međutim,

problem nastaje kad Lu zahtijeva od njega da nastoji da liječi Ničea tako što će on misliti da Brojer liječi svoje glavobolje, a u stvari će pokušati da proviri u njegovu dušu i izliječi njegove duševne patnje. U početku, Brojer je taj koji iscrpno govori i koji se otvara, a Niče je nepovjerljiv i čuva svoj život u strogoj tajnosti. Tek kada je Brojer počeo da otkriva svoje najdublje tajne i da se suočava sa svojim unutrašnjim patnjama, Niče počinje da otvara i svoju dušu. Nakon mnoštva uspona i padova ova neobična veza prerasta u pravo prijateljstvo.

Ovo je roman za sve one koji vole romane fikcije. Roman filozofskih misli i nevjerovatnih događaja. Uživajte čitajući ovaj roman i otkrite istine i intrige ovih istaknutih intelektualaca, kao i moć inovativne tehnike liječenja- liječenje razgovorom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Niče
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Kosmos; 6. izdanje, 2022; Broširani povez; latinica; 21 cm; 334 str.; 978-86-6369-033-2;