knjizara.com
Južno predgrađe

Donatela di Pjetrantonio (autor)

Južno predgrađe
712 din
Stara cena: 891 din
U korpu

Glavna junakinja Južnog predgrađa, obzirna i popustljiva žena, predaje na Univerzitetu u Grenoblu, dok njena sestra Adrijana, divlja i nepromišljena, živi nesigurno u ribarskom predgrađu u Peskari. Nakon godina razdvojenosti, naratorka dobija poziv da se hitno vrati u rodno mesto zbog nesreće koja se dogodila. Povratak izaziva bujicu sećanja: na detinjstvo puno neizgovorenih reči, na veridbu i neslućeni raskid braka, na noć kada je Adrijana došla s bebom na njena vrata, na sve neugodne istine i izneverena očekivanja. U Peskari će saznati šta se desilo Adrijani i pokušaće da se pomiri sa prošlošću.
Donatela di Pjet

rantonio, spisateljica koja se ne plaši da se suoči s bolom i prikaže ga onakvim kakav jeste, bez ulepšavanja, u Južnom predgrađu se vraća mestu i likovima iz romana Vraćena. Opisujući ambivalentan, frustrirajući odnos dve sestre prožet žestokom odanošću, Di Pjetrantonio nam daruje emotivnu priču o porodici, sećanju, ljubavi i vezama koje nas definišu.
………………………..
„Južno predgrađe nosi poruku istovremeno tragičnu i punu nade – premda patnja može biti neizbežan deo života, možemo izabrati da ne dozvolimo da nas ona definiše.“
– La Repubblica

„Oštra i užarena priča koja uznemiruje i inspiriše.“
– La Critica Letteraria

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Italijanska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Booka; 2022; Broširani povez; latinica; 21 cm; 186 str.; 978-86-6084-017-4;