knjizara.com
Janis Varufakis
Janis Varufakis

JANIS VARUFAKIS je profesor na Katedri za političku ekonomiju Fakulteta ekonomskih nauka Atinskog univerziteta. Rođen je u Atini 1961. godine. Akademsko obrazovanje je stekao u Engleskoj, gde je studirao matematiku i ekonomiju na univerzitetima u Eseksu i Birmingemu, a doktorat iz ekonomije stekao je 1987. godine, na Univerzitetu u Eseksu. Predavao je na raznim britanskim univerzitetima (Eseks, Ist Anglia, Kembridž, Glazgov), a dvanaest godina živeo je u Australiji, gde je predavao na Univerzitetu u Sidneju.
U januaru 2015. godine, nakon pobede Sirize na parlamentarnim izborima u Grčkoj, postao je ministar finansija u vladi Aleksisa Ciprasa. Na tu funkciju podneo je ostavku 6. jula, dan nakon što je na referendumu Grčka glasala protiv novih mera štednje Evropske komisije, MMF-a i Evropske centralne banke, da bi, kako je sam naveo, olakšao premijeru Ciprasu pregovore sa stranim poveriocima.
Autor je knjiga na grčkom i engleskom jeziku iz oblasti ekonomije i teorije igara. Kao vešt govornik i analitičar, aktivno učestvuje u raspravama o svetskoj, evropskoj i grčkoj krizi.

autor Janis Varufakis

1 naslova [prikazano 1-1]

Janis Varufakis

Broširani povez, Kreativni centar, 2019, ISBN: 978-86-529-0219-4, ćirilica
Janis Varufakis poduhvatio se teškog zadatka da ispriča priču o ekonomiji koja neće biti dosadna njegovoj ćerki tinejdžerki i njenim vršnjacima. ...
U korpu

756 din

Stara cena:890 din

Ušteda:134 din (15%)