knjizara.com
Izvan religije : etika za ceo svet

Dalaj Lama (autor)

Izvan religije : etika za ceo svet
592 din
Stara cena: 740 din
U korpu

Svi mi tragamo za srećom i težimo da izbegnemo patnju tokom ovog svog kratkog života.
Događaj bez presedana: voljeni svetski religijski vođa predlaže kako da vodite etički, srećan i duhovni život izvan religije i nudi program mentalne obuke za negovanje ključnih ljudskih vrednosti.
Pre deset godina, u svom bestseleru Etika za novi milenijum, Njegova Svetost Dalaj Lama, prvi put je predložio pristup etici zasnovan na univerzalnim, a ne religijskim principima. Sada, u knjizi Izvan religije, Dalaj Lama, sa puno saosećanja i otvoreno, razrađuje i produbljuje svoju viziju nereligijskog načina. Izdigavši se

iznad pukih „religijskih ratova”, on daje kratak pregled sistema etike za naš zajednički svet, koji odaje puno poštovanje religiji. Sa najvišim nivoom duhovnog i intelektualnog autoriteta, Dalaj Lama upućuje podsticajnu molbu za ono što naziva „treći način”, za put ka etičkom i srećnom životu i ka globalnoj zajednici ljudi zasnovanoj na razumevanju i međusobnom poštovanju.
Izvan religije je suštinska izjava Dalaj Lame, nacrt za sve one koji odluče da se ne identifkuju sa religijskom tradicijom, ali ipak žude za životom ispunjenim duhovnošcu dok rade na ostvarenju boljeg sveta.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Etika
Ostali naslovi iz oblasti: Religija i teologija

Izdavač: Publik Praktikum; 2020; Broširani povez; latinica; 24 cm; 136 str.; 978-86-6035-713-9;