knjizara.com
Italijansko-srpski rečnik pravne terminologije

Ana Stojanović (autor)

Italijansko-srpski rečnik pravne terminologije
1150 din
U korpu

Italijansko-srpski rečnik pravne terminologije plod je višegodišnjeg rada dr Ane Stojanović, docenta na Filološkom fakultetu u Bariju na smeru Prevođenje i savremeni jezici za internacionalnu saradnju.

Metodičnim i pažljivim izborom rečničkih odrednica uz jasna i precizna objašnjenja, ovaj rečnik biće od neprocenjive pomoći u radu prevodilaca i sudskih tumača, ali će svoju naročitu primenu pronaći kao pomoćni udžbenik studentima filologije kao i svima koji se u svom svakodnevnom radu susreću sa pravnom terminologijom.

Specifičnost

ovog italijansko-srpskog rečnika ogleda se u tome što, osim samih leksema pravne terminologije, u sebi sadrži i određen broj prevedenih izraza i rečenica koji prevodiocima mogu zadati teškoće, čineći ga time idealnim priručnikom svim preduzetnicima koji sarađuju sa Italijom I Srbijom, a koji ne poznaju u potpunosti pravnu terminologiju jedne ili druge zemlje.

Njegova sažetost ujedno je i prednost ovog rečnika, jer od njega čini idealan priručnik svim zaljubljenicima u italijanski jezik i kulturu, a skraćenice koje se u njemu nalaze znatno će olakšati tumačenje italijanske birokratske prakse.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Italijanski jezik
Ostali naslovi iz oblasti: Rečnici

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2022; Tvrd povez; latinica; 20 cm; 155 str.; 978-86-515-1905-8;