knjizara.com
Istorija kao apokrif

Sava Damjanov (autor)

Istorija kao apokrif
654 din
Stara cena: 770 din
U korpu

Pomerene vrednosti Cirkusa Istorije jesu u središtu pažnje nove knjige najvećeg rablezijanca savremene srpske proze Save Damjanova.
Ako je publika njegove Pričke doživljavala kao književni skandal, a Remek-delca smatrala još većim, onda ""bezobrazne"" priče romana-lakrdije Istorija kao Apokrif, svakako predstavljaju najveći - one su istinski šamar društvenim stereotipima, lažnom moralu i različitim oficijelnim hijerarhijama!
Posmatraju

ći Istoriju (glavnu junakinju knjige) kao svojevrsni karneval, cirkusku igru i najrazuzdanija orgija, ali i kao najdublja misterija u isti mah, autor nam sasvim neočekivano - a usred zaglušujuće gomile stvarnosnih, književnoistorijskih i istorijskih ""činjeniva"" - otkriva tajnu smehotvorstva. Onu koja je dovoljno ezoterična da se ne može samo svesti na humor, parodiju, satiru...Onu u kojoj su EROS, MITOS I SMEHOS su ovde u gotovo sumatraistički suptilnim vezama.
Pred čitaocem je, dakle, duhovita, smela, fantazmagorična, ironična, melanholična, bezobrazna, politički pornografska, jezički lascivna knjiga, rečju – knjiga koja pokušava biti izvan i iznad svih tabua!


Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Agora; 2008; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 144 str.; 978-86-84599-89-8;