knjizara.com
Istorija električnih lokomotiva 7: Evropske električne lokomotive jednosmerne struje

Zoran Milićević (autor)

Istorija električnih lokomotiva 7: Evropske električne lokomotive jednosmerne struje
1430 din
U korpu

Posle prethodnih šest knjiga edicije Istorija električnih lokomotiva, koje su se bavile prikazivanjem razvoja elektriciteta i razvojem električnih lokomotiva u 19. veku, trofaznim lokomotivama, nemačkim, severnoameričkim i francuskim električnim lokomotivama, u ovoj knjizi je detaljno opisan razvoj evropskih električnih lokomotiva jednosmerne struje.
Namena ove knjige je da prikaže razvoj lokomotiva jednosmerne struje u Evropi u dvadesetom veku. Pored toga, ukratko je prikazan eksperimentalan razvoj ranih jednosmernih električnih lokomotiva koje su prethodile eksploatacionoj primeni električnih lokomotiva. Zbog toga

ova knjiga može pomoći inženjerima koji se bave električnim pogonima na železnici kao i drugim stručnjacima da prošire znanje iz oblasti razvoja jednosmernih pogona i električne vuče.
Posle prikaza razvoja eksperimentalnih i ranih lokomotiva više serija u šta se mogu ubrojati i akumulatorske lokomotive, prikazan je razvoj i neke karakteristike jednosmernih električnih lokomotiva u Velikoj Britaniji, Italiji, Španiji, Belgiji, Holandiji, Čehoslovačkoj, SSSR-u, Poljskoj i Jugoslaviji.
Poseban doprinos ove knjige je što je, radi boljeg razumevanja nekih pogona prikazana jednopolna šema pogona.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Lokomotive , Železnica
Ostali naslovi iz oblasti: Saobraćaj

Izdavač: AGM knjiga; 2020; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 156 str.; 978-86-6048-014-1;