knjizara.com
Istina o vakcinama
priručnik za savesne roditelje

Zoran Radovanović (autor)

Istina o vakcinama
770 din
U korpu

Suočen sa sopstvenom odgovornošću za epidemije zaraznih bolesti predupredivih vakcinacijom tokom poslednjih godina, antivakcinalni pokret na zapadu polako gubi i snagu i argumente. Međutim, poput kamena bačenog u vodu, sada ti talasi sve više zapljuskuju ovu, već dovoljno unesrećenu zemlju i region kojem pripada.

Navodni dokazi naših domaćih protivnika vakcinacije, kao svaka imitacija, još su isprazniji od već odbačenih navoda njihovih zapadnih uzora. Ti „dokazi“ su, po pravilu, ispod svakog intelektualno i moralno prihvatljivog nivoa. Štaviše, često rečito govore i o razboritosti prosuđivanja svojih autora.

Krajnje je vre

me da se argumentovano raskrinkaju takva shvatanja. Pritom je manje važno, a iz knjige postaje jasno, da li su njihovi nosioci roditelji unesrećeni bolešću svog deteta (koja, uzgred, skoro nikada nije posledica vakcinacije), prevaranti, fanatici, pojedinci željni afirmacije bez obzira na cenu ili drugi neobični likovi.

U ovoj knjizi lekari i studenti medicine mogu, na jednom mestu, naći sve što treba i moraju da znaju o vakcinama, ali i o protivnicima vakcinacije i njihovom štetnom delovanju u našoj sredini. Snažna naučna argumentacija o vakcinama kao „najkorisnijem izumu koji je medicina podarila čovečanstvu“ svakako će predstavljati potporu i ohrabrenje svim profesionalcima kojima je vakcinacija svakodnevni zadatak, uključujući i one, sasvim sigurno malobrojne, koje je pokolebala agresivna kampanja „antivakcinalnog lobija“.

Razmatranja o virusima, njihovoj građi i prirodi ubedljiva su, sugestivna i razumljiva najširoj čitalačkoj publici kojoj je ova knjiga prvenstveno i namenjena.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Roditeljstvo
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna medicina

Izdavač: Heliks; 2. izdanje, 2017; Broširani povez; latinica; 21 cm; 213 str.; 978-86-86059-78-9;