knjizara.com
Istina o Francuskoj revoluciji

Marko S. Marković (autor)

Istina o Francuskoj revoluciji
374 din
Stara cena: 440 din
U korpu

Istina o Francuskoj revoluciji Marka S. Markovića jedina je knjiga na srpskom jeziku koja otkriva prećutani teror prevrata koji je odredio sudbinu Evrope.
– Koliko je Francuza ubijeno u ime „slobode, jednakosti i bratstva“?
– Ko su bili hrabri ustanici u Vandeji?
– Ko su bile vođe kontrarevolucije, u ime kralja i Hrista?

Knjiga Marka S. Markovića obavezno je štivo za sve istinski slobodne duhove, bez obzira na to da li ćete se na kraju složiti sa njenim provokativnim zaključcima ili ne.

Pred čitaocem je treće, dopunjeno i prošireno izdanje Markovićeve knjige Istina o Francuskoj revoluciji. Uključen je i intervj

u sa Markovićem, koji je, pre dve i po decenije, s njim vodio Vladimir Dimitrijević.

Autor o knjizi Istina o Francuskoj revoluciji
„Na Zapadu je revolucija bila najveća eksplozija gonjenja hrišćanstva od Nerona pa do 19. veka. Po broju žrtava – blizu 700.000 – Francuska revolucija je takođe zauzimala prvo mesto, sve do one boljševičke. Za deset godina njene vladavine pobijeno je više Francuza nego za hiljadu godina „tiranije“ francuskih kraljeva, protiv koje su se revolucionari borili.
Revolucionarni teror, koji je u najvećem broju slučajeva imao antihrišćanski vid, završio se u Vandeji prvim evropskim genocidom nad sopstvenim narodom. Negacija slobode, koja će na kraju koštati života i same vođe Francuske revolucije, otvorila je put totalitarnoj tiraniji 20. veka.
Čak i oni koji su u Francuskoj revoluciji dosad videli kolevku savremene demokratije morali bi najzad razumeti da je tako izvojevana sloboda bila preskupo plaćena. Do nje se moglo doći i putem reformi, kao u anglosaksonskim zemljama.“

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Francuska revolucija
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija

Izdavač: Catena Mundi; 2020; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 116 str.; 978-86-6343-129-4;