knjizara.com
Institucionalni aspekti privrednog rasta

Boris Begović (autor)

Institucionalni aspekti privrednog rasta
1188 din
Stara cena: 1320 din
U korpu

Neka najpre bude bezrezervno data opšta ocena da je u pitanju jedno neosporno značajno delo, jedan prilog koji će u profesionalnoj literaturi ostaviti trajan i zadugo prepoznatljiv trag, jedan doprinos koji će pripadnici profesije koristiti tokom niza budućih godina, knjiga kojoj će se opetovano vraćati, i to uvek sa uočljivim spoznajnim dobitkom...
...Stoga ne

ka u zaključku bude dodato još samo to da je knjiga na visokom analitičkom nivou (matematika, modeli i sve što uz njih ide), da je nastala uz konsultovanje gotovo neverovatno široke (savremene svetske) stručne literature, da predstavlja najpotpuniji pregled jednog broja vrlo aktuelnih segmenata u novijoj svetskoj teoriji privrednog razvoja i da je, za ovaj tip obrađivane, objektivno teške materije, izvanredno, gotovo primerno jasna. LJudima koji su ozbiljno zainteresovani za praćenje teorije privrednog razvoja danas u svetu, ova knjiga će silno olakšati uvide u njene novije rezultate i uštedeti mnogo truda.
Ljubomir Madžar

...Zbog čega su neke zemlje bogate, a neke siromašne? Čitanje ove knjige pomaže nam da dođemo do odgovora na ovo pitanje. Već u prvom delu knjige, koncizan i jasan pregled modela endogenog privrednog rasta, kao i komentar njihovih osnovnih nalaza, pruža nam putokaz ka tim odgovorima. A u drugom delu knjige, posvećenom institucijama kao fundamentalnom objašnjenju privrednog rasta, nalazimo odgovore na pitanje u tome koje su to institucije blagotvorne sa stanovišta privrednog rasta i prosperiteta i kako nastaju te institucije. To omogućava čitaocu da sam, opremljen svim tim znanjima, u svakom konkretnom slučaju, dođe do sopstvenog zaključka o poreklu bogatstva ili siromaštva neke zemlje.
Ivan Vujačić

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ekonomski razvoj
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Službeni glasnik; 2012; Broširani povez; latinica; 23 cm; 416 str.; 978-86-519-1152-4;