knjizara.com
Ijan Falkoner
Ijan Falkoner

Autor priča i ilustracija o Oliviji, neodoljivoj šestogodišnjoj prasici, je Ijan Falkoner (Ian Falconer, 1959), slikar i ilustrator čiji su crteži ukrašavali mnoge naslovnice magazina The New Yorker. Osmišljavao je scene i kostime za Njujorški balet, Operu u San Francisku, Kraljevsku operu i Koven garden, između ostalih. Olivija je njegova prva knjiga za decu, kojom je započela serija bestselera o ovoj neobičnoj i zanosnoj prasici.
Serijal knjiga o Oliviji inspirisan je sestričinom autora i ilustratora Ijana Falkonera. Ijanov život se promenio kada je prvi put ugledao svoju malu sestričinu. „Prosto me je u trenutku bila privukla. Želeo sam nešto odmah da joj poklonim, i tako sam počeo da radim na knjigama o Oliviji“, kaže Ijan.
Olivija je jedinstvena u svetu dečjih slikovnica zbog svog potpunog minimalizma. Ijan Falkoner je izabrao nepretrpane crno-bele crteže koji povremeno zablješte crvenom bojom. U svakoj sledećoj knjizi u serijalu istraživački je dodavao po jednu novu boju originalnim crno-belo-crvenim crtežima.
Zvaničan Olivijin sajt >>> www.oliviathepiglet.com

autor Ijan Falkoner

1 naslova [prikazano 1-1]

Ijan Falkoner

Tvrd povez, Booka, 2011, ISBN: 978-86-88335-08-9, latinica
Olivija je prasica sa sopstvenim stilom i čvrstom verom u sebe. Sa svojih šest godina ona tačno zna šta hoće i ima bezgraničnu maštu.
Olivija ...
Rasprodato