knjizara.com
IF Dijeta
smršajte, ostanite zdravi, živite duže pomoću jednostavne tajne periodičnog gladovanja

Mimi Spenser, Majkl Mozli (autor)

IF Dijeta
899 din
U korpu

Da li je moguće jesti normalno – pet dana u nedelji – i postati vitkiji i zdraviji na taj način? Odgovor je jednostavan: jeste.
Mi danas stalno jedemo. Dobrovoljno uzdržavanje od jela smatra se prilično ekscentričnim, pa čak i nezdravim postupkom. Većina očekuje najmanje tri obroka dnevno sa užinama između toga da deluje gotovo šokantno kada se kaže da je korisno raditi upravo suprotno. IF dijeta je novi radikalni pristup gubitku kilograma koji je pokrenuo zdravstvenu revoluciju na globalnom planu.
Život bez hrane, makar i sasvim kratko, aktivira više takozvanih gena za popravku, koji donose organizmu dugoročnu korist. Uz čitav ovaj dije

tetski program, poznat kao program 5:2, treba samo da ograničete unos kalorija neprekidno tokom dva dana, a mršavljenje će biti samo jedna od koristi. Pravi dobitak jesu potencijalne dugoročne koristi po zdravlje – smanjenje rizika od širokog raspona bolesti, uključujući dijabetes, srčana oboljenja i rak.
Mnogi ljudi koji se pridržavaju periodičnog gladovanja nagonski se klone hleba (a i maslaca), a sva ona tradicionalna kabasta hrana deluje sve manje privlačno, dok rafinisani šećeri nisu uopšte toliko veliko iskušenje kao nekada. Kesica bombona u pretincu auta? Izbacićete je.To je glavna moć periodičnog gladovanja: podstiče vas da promenite svoju ishranu. Brzo ćete shvatiti da ovo nije samo dijeta. Ovo je mnogo više od toga: održiva strategija za zdrav i dug život.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Dijeta
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna medicina

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2021; Broširani povez; latinica; 20 cm; 224 str.; 978-86-10-03815-6;