knjizara.com
Hotel Wartburg

Zoran Žmirić (autor)

Hotel Wartburg
757 din
Stara cena: 891 din
U korpu

Roman Hotel Wartburg, najzrelije delo istaknutog hrvatskog pisca Zorana Žmirića, postao je hit-knjiga odmah nakon što je pre godinu dana objavljen u Zagrebu. Ova nostalgična priča na najbolji nas način vraća u naše detinjstvo i mladost. Hotel Wartburg je izuzetan roman o odrastanju, kao i romani Aperkat i Natašte, nedavno objavljeni u izdavačkoj kući LOM.
Probajte shvatiti- prekinem ga blago. To je prvi i jedini auto koji je imao. U njemu nas je vozio doktoru, na izlete, u Trst, na godišnje odmore, kad se sestra rodila dovezao ju je kući u njemu. U tom je autu cijeli jedan život. Ne samo njegov, već cijele naše obitelji.
Čovjek grubim dlanom češka vrat i bradu. Pogledava u auto p

a u mene. Konačno kaže: Pa OK, možda bih ga prodao.
Odlično - uzviknem s olakšanjem. Koliko bi tražili?

Ono što je za Faulknera okrug Yoknapatawpha, to je za Zorana Žmirića u ovoj knjizi jedan Wartburg karavan: središte priče, rodno mjesto jedne lične opsesije, kulturni, politički i životni okvir jednoga svijeta. Faulkner je Yoknapatawphu izmislio, Wartburg je bio stvaran, ali samo za generaciju koja je živjela prije pada komunizma. Danas Wartburg je lice fikcije, izmišljeni Žmirićev automobil.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Hrvatska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: L.O.M.; 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 191 str.; 978-86-7958-352-9;