knjizara.com
Hotel Iris

Joko Ogava (autor)

Hotel Iris
880 din
U korpu

U trošnom hotelu na obali mora, povučena sedamnaestogodišnja Mari radi na recepciji, dok njena majka (vlasnica hotela) nastoji da privuče goste i van sezone. Jedne noći, one su primorane da izbace sredovečnog muškarca i prostitutku iz hotelske sobe. Uprkos okruženju malog primorskog mesta, i hladnoj, uzdržanoj majci, ona je uvrnuti posmatrač ljudske požude, i u tom muškarcu (počev od njegovog glasa) prepoznaće nešto za čim je dugo čeznula. On je neuredan prevodilac koji živi na obližnjem ostrvu. Udovac je i prate ga glasine da je ubio svoju ženu. Mari počinje da ga posećuje i on je uvlači u svoje mračno carstvo bola i zadovoljstva, u kome ona uživa više nego on sam...

„Ogava s velikom

lakoćom postiže zastrašućuju briljantnost” – „Gardijan”.

„To je Ogavina neustrašiva teritorija i ona njome vlada oštrim fokusom; stvara momente koji oduzimaju dah svojom ružnoćom, najčešće kad se najmanje očekuje... nekad i čežnjom koja je dirljiva i nežna” – „Independent”.

„Veoma dobro i veoma nastrano... slika za slikom, i odvedeni smo u jedan uzbudljiv svet, u isto vreme i lep i zastrašujući” – „Tajmsov” Književni dodatak.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Japanska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Tanesi; 2015; Broširani povez; latinica; 25 cm; 155 str.; 978-86-80430-03-4;