knjizara.com
Histološki atlas

Vladimir Bumbaširević, Vesna Lačković (autor)

Histološki atlas
2390 din
U korpu

Objavljivanje petog izdanja publikacije Histološki atlas označilo je početak treće decenije postojanja Atlasa i ukazalo na njegov značaj, potrebu i kvalitet. Ovo originalno delo rezultat je dugogodišnjeg pedagoškog i naučnoistraživačkog iskustva rada autora na Institutu za histologiju i embriologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.
Histološki atlas sadrži preko 600 fotomikrogafija u boji i veliki broj visokokvalitetnih snimaka sa elektronskog mikroskopa koji pružaju najvažnije klasične i savremene, vizuelne informacije o strukturnoj organizaciji organizma, počevši od subcelularnog, pa do tkivnog i sistemskog nivoa. Prateći klasičnu

didaktičnu koncepciju, kao i plan i program nastave histologije i embriologije na Medicinskom i Stomatološkom fakultetu, Atlas je podeljen na tri osnovna poglavlja: ĆELIJA , TKIVA i ORGANSKI SISTEMI.
Posebna pažnja poklonjena je gradivu iz usne duplje, koje je prilagođeno nastavi histologije i embriologije za studente Stomatološkog fakulteta. U tu svrhu korišćeni su i posebno pripremljeni i obrađeni preparati tvrdih tkiva zuba i kosti.
Histološki atlas je prvenstveno namenjen studentima medicine i stomatologije, ali isto tako i studentima srodnih fakulteta na kojima se proučavaju citološka i histološka organizacija ćelije, tkiva i organa. Kako je poznavanje normalne građe preduslov za razumevanje patoloških procesa, ovaj Atlas će biti koristan i lekarima i stručnjacima različitih specijalnosti.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Histologija , Anatomija
Ostali naslovi iz oblasti: Medicina

Izdavač: Data status; 6. izdanje, 2021; Tvrd povez; latinica; 24 cm; 363 str.; 9788674787236;