knjizara.com
Govori koji su promenili svet

Sajmon Sibag Montefjore (autor)

Govori koji su promenili svet
849 din
Stara cena: 999 din
U korpu

„Raskošna zbirka nezaboravnih reči vrhunskih besednika.“
– Woman&Home

Knjiga Govori koji su promenili svet slavi velike govore iz svetske istorije i kulturnog života. U ovoj bogatoj i živopisnoj zbirci ugledni istoričar Sajmon Sibag Montefjore vodi nas na putovanje od drevnih vremena do dvadeset prvog veka: neki govori su herojski i nadahnjuju, a neki su pak zloslutni, i dok su mnogi prefinjeni i dirljivi ima i surovih, jezivih. Među govornicima su carice i osvajači, romanopisci, sportisti, sanjari i ubice. Tu su, između ostalih, Čerčil i Elizabeta Prva, Staljin i Džingis-kan, Mišel Obama i Kleopatra, Nehru i Muhamed Ali.

Knjiga pri

kazuje sve vidove ljudske drame od pokolja na bojištima do sudnica i punih trgova, od razgovora za trpezom do beseda održanih pred milionima slušalaca, od očajničkih poslednjih odbrana do pobedničkih govora, od plemenitih poziva na oslobođenje do genocidalnih razmetanja, od suludih samozavaravanja i čudnovatih ispovesti do prkosnog otpora i tužnih rastanaka, Govori koji su promenili svet vode čitaoce kroz vekove i kulture širom sveta.

Pristupačnim i neodoljivim stilom majstora pripovedanja, Montefjore pokazuje zašto je ovih sedamdeset govora neophodno pročitati i kako osvetljavaju našu prošlost, obogaćuju našu sadašnjost, inspirišu – i upozoravaju na budućnost.

„Ove slikovite i moćne reči pojedinih najvažnijih istorijskih ličnosti pružaju nadahnuće, ali i otrežnjujuću protivtežu besedničkoj veštini onih koji danas utiču na svetske događaje.“
– Scotsman

„Ova knjiga je izuzetan poklon i uzbudljivi prozor u prošlost za svakoga ko rado analizira društvo i istoriju.“
– Irish News

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Retorika
Ostali naslovi iz oblasti: Besede, govori

Izdavač: Laguna; 2022; Broširani povez; latinica; 20 cm; 304 str.; 978-86-521-4391-7;