knjizara.com
Gospođica Šanel

Kristofer Vilis Gortner (autor)

Gospođica Šanel
1019 din
Stara cena: 1199 din
U korpu

Nisam bila zadovoljna svojim životom pa sam ga kreirala.
Slikovit roman pun drame, strasti, tragedije i lepote o modnoj ikoni Koko Šanel – ambicioznoj i darovitoj praljinoj kćeri koja je unela revoluciju u svet mode, izgradila internacionalnu imperiju i postala jedna od najuticajnijih i najkontroverznijih ličnosti XX veka.
Rođeni u siromašnoj seoskoj sredini, Gabrijel Šanel i njeni braća i sestre poslati su u sirotište nakon majčine smrti. Časne sestre su podsticale Gabrijelinu izuzetnu veštinu šivenja, talenat koji će ovu samovoljnu mladu ženu lansirati u život daleko od bede njenog detinjstva.
Pošto se trans

formisala u Koko – švalju i povremeno pevačicu balada – mala brineta je sva gorela od ambicije, a njen žar je privukao bogatog kavaljera koji će postati ljubav njenog života. Uronila je u njegov svet novca i luksuza, i otkrila slobodu koja će u njoj pobuditi kreativnost. Međutim, tek kad je ljubavnik odvede u Pariz, Koko otkriva svoju sudbinu.
Odbacila je kitnjastu modnu liniju utegnutu korsetom i stvorila elegantni, minimalistički stil koji je odražavao mladalačku opuštenost i samopouzdanje žena dvadesetih godina prošlog veka. Kako se njena reputacija širila, a njen modni biznis doživeo vrtoglavi uspeh, Koko se obrela u ekskluzivnim društvenim krugovima i boemskim salonima. Kad je Pariz pao pod nacističku okupaciju, Koko je bila primorana da donosi odluke koje će je kasnije proganjati.
Očaravajući roman o jednoj izuzetnoj ženi koja je sebi stvorila život za kakvim je žudela, o ženi nezaustavljive ambicije, čija će snaga, strast i umetnička vizija postati njen zaštitni znak.
„Omaž modnoj ikoni čiji je uticaj moćan i danas.“ Kirkus Reviews

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2. izdanje, 2021; Broširani povez; latinica; 20 cm; 493 str.; 978-86-521-2854-9;