knjizara.com
Godine obrnutim redosledom

Nadija Teranova (autor)

Godine obrnutim redosledom
647 din
Stara cena: 762 din
U korpu

Godine obrnutim redosledom predstavlja najvažniju knjigu Nadie Teranove, svetski poznate autorke koja konačno stupa i na srpsku književnu scenu.
Njen roman je smešten u Mesinu i prikazuje dva glavna junaka koji kroz svoje karaktere oslikavaju kako svoje porodice tako i društveno političke podele i vladajuće ideologije.
Ispripovedan nepretencioznim ali poetskim jezikom ovaj nežni roman beskompromisno će progovoriti o narkomaniji, moralnom posrnuću i posledicama ovakvog života.
U Đovanijevom liku, ovo će dovesti do niza kontradiktornosti sa kojima ovaj mladi čovek neće uspeti da se izbori.
S druge str

ane, Teranova vanredno vešto vodi ženskog junaka, Auroru, koja uspeva da ovlada svojim životom i da u njemu istraje uprkos nesrećama koje su zadesile celu porodicu.

Teranova je jedna od najnagrađivanijih i najpriznatijih modernih italijanskih spisateljica. Njen roman Godine obrnutim redosledom smešten je u Mesinu i prikazuje dva glavna junaka koji kroz svoje karaktere oslikavaju kako svoje porodice tako i društveno političke podele i vladajuće ideologije koje će, naročito u Đovanijevom liku, dovesti do niza kontradiktornosti sa kojima ovaj mladi čovek neće uspeti da se izbori. Ispripovedan nepretencioznim ali poetskim jezikom ovaj nežni roman beskompromisno će progovoriti o narkomaniji, moralnom posrnuću i posledicama ovakvog života. Sa druge strane, Teranova vanredno vešto vodi ženskog junaka, Auroru, koja uspeva da ovlada svojim životom i da u njemu istraje uprkos nesrećama koje su zadesile celu porodicu. Godine obrnutim redosledom predstavlja najvažniju knjigu Nadie Teranove, svetski poznate autorke koja konačno stupa i na srpsku književnu scenu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Italijanska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Arete; 2019; Broširani povez; latinica; 20 cm; 139 str.; 978-86-80426-56-3;