knjizara.com
Gala - Dali

Karmen Domingo (autor)

Gala - Dali
rasprodato

Jedina žena koja je umetničkog genija spasla ludila.
„Seti se da je jedini dragan koji može da ti slomi srce onaj od kog budeš zavisila... i zato nemoj zavisiti ni od koga, nikad, i bori se da postigneš ono što želiš, da budeš ono što jesi. Da sama biraš svoj put“, bio je to, po rečima same Gale, najbolji savet koji je ikada dobila, i pridržavaće ga se celog života.
Ovo je priča o Gali Dali, koja je u Evropu stigla iz carske Rusije, a bio ju je glas da jedino ona ume da izvuče ono najbolje iz muškaraca sa kojima je u vezi. Ta žena je oduvek ima

la muškarce – mnogo njih, različitih, u isto vreme, raznih godina i porekla, prijatelje svojih prijatelja kao i neprijatelja, slikare, pisce, muškarce koji su hteli da postanu glumci, plemiće i pučane, bogate i siromašne – pred svojim nogama, a pre svega u svom krevetu. Žena koja je znala da mora biti udata da bi očuvala svoj ekonomski status, bila ona verna ili neverna svom suprugu.
Ovo je roman o ženi koja je najpre bila muza i supruga Pola Elijara, čuvenog nadrealističkog pesnika, neobično senzualnog, pesnika koji je obožavao Galinu nagotu. Kad ga je ostavila, nikad nije bio u stanju da se uistinu odvoji od nje.
Postala je ljubav života Salvadora Dalija, deceniju mlađeg od nje, jedina žena koja je najbriljantnijeg umetničkog genija spasla ludila i prerane smrti. Dali i Gala su junaci jedne od najosobenijih i najdugovečnijih ljubavnih priča u istoriji. Ovo je priča o njihovoj olujnoj vezi.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ljubavni , Slikari
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Laguna; 2018; Broširani povez; latinica; 20 cm; 352 str.; 978-86-521-2832-7;