knjizara.com
Evropska unija - otuđena država

Bazil A. Koronakis (autor)

Evropska unija - otuđena država
594 din
Stara cena: 699 din
U korpu

Saznajte sve o „sistemu“ koji upravlja životima pola milijarde ljudi
Kako funkcioniše najmoćnija birokratija na svetu
Kada se govori o Briselu kao o „gradu greha“, ne misli se na drogu, prostituciju ili mafiju. Misli se na grehove prema sjajno zamišljenom projektu, koji se pretvorio u Evropsku uniju. Nakon dvadeset i tri godine rada u izdavaštvu i novinarstvu, baveći se unutrašnjim problemima Unije, autor je osetio da se njegova nada u bolje sutra povlači pred moćnim silama unutar struktura Evropske unije, koje nagrizaju same temelje ove organizacije. Taj birokratski

centar razobličen je na stranicama ove knjige kao svojevrsna država u državi, koja postaje sve jača i moćnija.

Knjiga je namenjena svim onim čitaocima koji žele da steknu uvid u stvarni način funkcionisanja Evropske unije i svih njenih struktura, a to im je dato kroz obilje materijala i primera iz bogate prakse Vasilisa A. Koronakisa. „Jedanaest malih skandala“ prikazanih u ovoj knjizi otvoriće vam oči i pokazati ne samo zašto već i kako funkcioniše „sistem“ unutar ove moćne organizacije.

Ovaj svojevrsni priručnik, napisan gotovo kao triler, namenjen je najširoj publici koja ima nejasne predstave o ovoj organizaciji ali i onima koji misle da ponešto znaju o Uniji.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Evropska unija
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Laguna; 2017; Broširani povez; latinica; 20 cm; 262 str.; 978-86-521-2401-5;