knjizara.com
Englesko-srpski leksikon prava 1
English-Serbian Law Lexicon

Živko M. Čule (autor)

Englesko-srpski leksikon prava 1
4950 din
Stara cena: 5500 din
U korpu

„Englesko-srpski leksikon prava jedinstven je u našoj leksikografiji, ali i u širim okvirima, najpre po svom obimu (prvi tom – 1228 strana, drugi tom – 994 strane), ali i po pristupu i metodologiji rada, pošto je sastavljač zaista iscrpno obradio obuhvaćeni korpus, koristeće prilikom priređivanja veliki broj savremenih reprezentativnih jednojezičnih i dvojezičnih rečnika engleskog i srpskog jezika, kako onih opšteg tipa, tako i specijalizovanih rečnika za različite stručne oblasti.
Uz veliki broj o

buhvaćenih odrednica, Leksikonov dodatni kvalitet je njegova jednostavnost i praktičnost, gde su termini jasni i precizni, dati bez nepotrebnog detaljisanja i suvišnih objašnjenja. Reči i različite formulacije brzo i lako se pronalaze.
Englesko-srpski leksikon prava obuhvata reči i izraze kako iz strogo pravnih nauka, tako i iz mnogih drugih oblasti koje su neraskidivo povezane sa pravom i pravnom terminologijom, tako da će sigurno dobro doći ne samo mnogim pravnicima – advokatima, sudijama, već i bankarima, prevodiocima, diplomatama, ekonomistima, lekarima, profesorima, kao i studentima fakulteta i prirodnih i društvenih nauka.“

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleski jezik , Englesko-srpski rečnici
Ostali naslovi iz oblasti: Strani jezici

Izdavač: Jasen; 2017; Tvrd povez; latinica; 25 cm; 1226 str.; 978-86-6293-066-8;