Elizabet Džordž

Elizabet Džordž

Elizabet Džordž se rodila 6. februara 1949. godine u Ohaju, ali je odrasla u malom mestu po imenu Mauntan Vju (sada je ono deo Silikonske doline), u oblasti koja pripada San Francisku, budući da su se njeni roditelji tamo preselili kada je Elizabet imala nepune dve godine. Tamo je završila osnovnu školu i Srednju školu Svetog krsta, koju je držalo sestrinstvo Svetog krsta. Pohađala je nekoliko univerziteta i završila englesku književnost i psihologiju, a 2004. joj je Kalifornijski državni univerzitet dodelio počasni doktorat.
Karijeru je započela kao profesor u srednjoj školi u Svetoj Ani, ali je zajedno sa još deset nastavnika otpuštena pošto se zalagala za prava radnika. Iako je sud naredio školi da ih ponovo zaposli, ona se nije vratila u tu školu pošto je već bila prihvatila posao u srednjoj školi u El Torou, gde će ostati do kraja svoje profesorske karijere. Kao profesor je radila trinaest godina, i u tom periodu je dobila nagradu za učitelja godine, u čast predanog rada sa problematičnom decom. Kada je 1988. objavila svoj prvi roman, U naručju zla, napustila je obrazovanje.
Nakon pauze od 18 meseci ponovo se vratila podučavanju – ovoga puta na državnom koledžu Kostlajn, kao profesor kreativnog pisanja. Dugi niz godina vodila je seminare o pisanju na raznim fakultetima: u Oklahomi, Kaliforniji, na Univerzitetu Britiš Kolumbija u Vankuveru, na Irvin Veli koledžu, Edinbro univerzitetu i Oksfordu.
Za roman U naručju zla osvojila je nagrade Antoni i Agata, kao i francusku Veliku nagradu za policijski roman, a bila je nominovana i za nagradu Edgar.
Većinu njenih romana filmovao je BBC, a u prikazivani su i u SAD.
Elizabet Džordž trenutno živi u Sijetlu, u državi Vašington, i često putuje u London, gde ima stan (u Južnom Kensingtonu). Udata je za Toma Makejba, vatrogasca (sada u penziji). Ima dva preslatka, premda neposlušna, jazavičara – Tič i Lusi.

autor Elizabet Džordž

2 naslova [prikazano 1-2]

U naručju zla

Elizabet Džordž

Broširani povez, Čarobna knjiga, 2008, ISBN: 978-86-7702-053-8, latinica
Roberta Tejs je nađena kako sedi u staroj kamenoj štali, u svojoj najboljoj haljini i sa sekirom u krilu. Pored nje se nalazio obezglavljeni leš ...

Rasprodato

Isplata u krvi

Elizabet Džordž

Broširani povez, Čarobna knjiga, 2008, ISBN: 978-86-7702-056-9, latinica
Karijera spisateljice Džoj Sinkler naglo je okončana na usamljenom imanju u škotskim planinama tako što joj je napadač zabio gotovo pola metra ...

Rasprodato