×

Dragi čitaoci,

Posle 22 godine neprekidnog rada Knjizara.com će napraviti kraću pauzu.

U danima kada se svi nalazimo u riziku od pandemije korona virusa mislimo da je društveno najodgovornije na kratko vreme obustaviti sve aktivnosti. Verujemo da ova situacija neće dugo trajati i da ćemo se uskoro ponovo družiti sa knjigama.

Srdačan pozdrav, Knjizara.com

knjizara.com
Edicija PROZNA DELA SRPSKIH NAUČNIKA
Romani, autobiografije, popularna nauka, eseji

grupa autora (autor)

Edicija PROZNA DELA SRPSKIH NAUČNIKA
13216 din
Stara cena: 14685 din
U korpu

Edicija prvi put na jednom mestu prikazuje snagu talenta i posvećenost naših velikih predaka. Devet autora kojima su posvećeni pojedinačni tomovi nisu bili samo veliki naučnici u svojim oblastima već i renesansne ličnosti koje su često u sebi spajale po nekoliko važnih interesovanja. Od početka 19. veka do današnjih dana, srpski naučnik je i humanista, i državnik, i osnivač velikih institucija, i inovator na više polja nauke, i dobrotvor, i ličnost koja ostaje uzor generacijama. Ovom edicijom želimo da pokažemo do koje mere su renomirani srpski naučnici bili i talentovani pisci, esejisti, autobiografi, popularizatori nauke. Na jednom mestu na

šla su se veoma poznata dela Sa pašnjaka do naučenjaka (Mihajlo Pupin), Kroz vasionu i vekove (Milutin Milanković), Sulejman i Rokselana (Radovan Samardžić), ali i ona manje znana: Roman jegulje (Mihailo Petrović Alas) i Kaluđer i hajduk (Stojan Novaković). No, široko znana ili dosad poznata samo krugu stručnjaka, sva dela štampana u ovoj ediciji prvi put daju celovit pregled i uvid u osobenost i zainteresovanost onih koje smatramo našim velikanima. Prilika je to i da se mladi čitaoci susretnu s tim tekstovima i saznaju do koje mere su njihovi autori bili vizionari, ali i to koliko je snage i upornosti bilo potrebno da bi se stiglo do visina, jer ih – kao mahom utemeljitelje u svojim naukama – u vreme njihovog stasavanja i školovanja ništa osim ličnih vizija nije guralo napred.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Srpska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Službeni glasnik; 2019; Tvrd povez; ćirilica; 14x20; 978-86-519-2411-1;