×

Dragi čitaoci,

Posle 22 godine neprekidnog rada Knjizara.com će napraviti kraću pauzu.

U danima kada se svi nalazimo u riziku od pandemije korona virusa mislimo da je društveno najodgovornije na kratko vreme obustaviti sve aktivnosti. Verujemo da ova situacija neće dugo trajati i da ćemo se uskoro ponovo družiti sa knjigama.

Srdačan pozdrav, Knjizara.com

knjizara.com
Ecce homo

Milija Belić (autor)

Ecce homo
640 din
Stara cena: 800 din
U korpu

Ecce homo je knjiga maksima francusko-srpskog vajara, slikara i teoretičara umetnosti Milije Belića, koje su nastajale na marginama ostalih spisa, bilo kao sažeti poetski zapis, bilo kao „blesak istine” koji je valjalo zabeležiti. Verbalne iskaze dopunjavaju crteži koji su nastajali uporedo sa maksimama, neobične i zagonetne slike u kojima su odnosi između predmeta poremećeni, perspektiva je dvostruka, a značenje višestruko. Fragmentarni

verbalni iskaz maksima i likovni iskaz, koji linijom kao jednodimenzionalnim fenomenom, dočarava višedimenzionalni sadržaj, čine jedinstvenu celinu koja svedenim sredstvima izražava, u duhu moralističke tradicije kojoj su pripadali Montenj, Paskal, Niče, Sioran, Božidar Knežević, svest o složenosti realnosti, o nepouzdanosti ljudskih merila i prolaznosti ljudskih stvari, ali i o neprolaznosti umetničkih dela.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Estetika
Ostali naslovi iz oblasti: Filozofija

Izdavač: Čigoja; 2019; Broširani povez; latinica; 20 cm; 155 str.; 978-86-531-0512-9;