knjizara.com
ECDL 5.0 Modul 5: Baze podataka, Microsoft Office Access 2007

Milorad Marković (autor)

ECDL 5.0 Modul 5: Baze podataka, Microsoft Office Access 2007
rasprodato

Danas se kao uslov za većinu radnih mesta traži poznavanje rada na računaru. Šta se tačno podrazumeva pod tim pojmom kada je u pitanju rad s bazama podataka, saznaćete ako pročitate knjigu "ECDL 5.0 Modul 5: baze podataka". Zahvaljujući ovom sistematičnom, razumljivom i konciznom udžbeniku, steći ćete nivo znanja potreban za polaganje ispita za Modul 5 međunarodno priznatog sertifikata ECDL.
Naučićete da koristite baze podataka u programu Microsoft Office Access 2007 instaliranim pod operativnim sistemom Microsoft Windows 7.
Prema nasta

vnom planu za ECDL Modul 5 – Baze podataka, od kandidata se zahteva da razume osnovne pojmove baza podataka i pokaže sposobnost njihovog korišćenja na računaru. Kandidat treba da bude u stanju da razume šta je baza podataka, kako je organizovana i kako funkcioniše; napravi jednostavnu bazu i pregleda njen sadržaj na različite načine; napravi tabelu, definiše i izmeni polja i njihova svojstva, unese podatke u tabele i ispravlja ih; sortira i filtrira tabelu ili obrazac; napravi, izmeni i pozove upit kako bi dobio tražene podatke iz baze; razume šta je obrazac i napravi obrazac za unos, izmenu i brisanje zapisa i podataka u zapisima; napravi izveštaje i pripremi ih za distribuciju.
Posebna prednost ovog udžbenika je to što je pisan tačno prema nastavnom planu za ECDL Modul 5, kako bi se kandidati lakše pripremili za polaganje ispita za sertifikat ECDL.
Istovremeno, ovaj udžbenik je dobar priručnik za sve one koji žele da savladaju i koriste Access 2007, bez obzira na to pod kojim je operativnim sistemom instaliran.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Access , Baze podataka , ECDL
Ostali naslovi iz oblasti: Računari

Izdavač: Mikro knjiga; 2010; Broširani povez; latinica; 24 cm; 224 str.; 978-86-7555-352-6;