knjizara.com
Duša misli u slikama : integrativna art psihoterapija

Snežana Milenković (autor)

Duša misli u slikama : integrativna art psihoterapija
1056 din
Stara cena: 1320 din
U korpu

Prof. dr Snežana Milenković je psiholog i psihoterapeut, doktor medicinskih nauka, redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Predaje Psihoterapiju i Psihologiju umetnosti na Odseku za psihologiju i Psihologiju stvaralaštva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Kao psihoterapeut zastupa integrativni pristup sa posebnim akcentom na art terapiji koja predstavlja sintezu njenog višedecenijskog psihoterapijskog iskustva i modalitet koji je sama kreirala tokom svoje dugogodišnje psihoterapijske prakse pod nazivom „INTEGRATIVNA ART PSIHOTERAPIJA".
Angažman autorke vezan je ne samo za njenu delatnost na Fakultetu, već i u društvu, u našoj zemlji, kao i u inostranstvu. Značajno j

e njeno zalaganje i rad na prevenciji mentalnog zdravlja i promovisanje pozitivne psihoterapije koja je okrenuta zdravlju, rastu i razvoju ličnosti.
Autor je brojnih naučnih i stručnih radova objavljenih ne samo u našoj zemlji, već i u inostranstvu. Bila je predavač na brojnim međunarodnim i domaćim, naučnim i stručnim skupovima. Kao renomirani stručnjak u oblasti psihoterapije dobila je i najviša priznanja (Eropski i Nacionalni sertifikat za psihoterapiju) koja je svrstavaju u licencirane evropske psihoterapeute. Autor je knjiga „Vrednosti savremene psihoterapije" i „Psihoterapija i duhovnost".
Ova treća po redu knjiga „DUŠA MISLI U SLIKAMA" rezultat je autorkinog višegodišnjeg rada kao teoretičara, istraživača, predavača, psihoterapeuta, kao i njenog ličnog razvoja. To je savremena studija sa temom psihoterapije u novom milenijumu: putevima duševnog i duhovnog usavršavanja i razvoja u uslovima naglašene potrebe za duhovnošću, odnosno odgovorom na pitanja o smislu postojanja. U knjizi autorka afirmiše svoj novi pristup koji ima za cilj da nas vodi u pravcu naše lične transformacije – razvoja naše proširene, integralne svesti i saosećajnosti prema sebi i drugima.
Integrativna art psihoterapija, koja je prikazana u ovoj knjizi, samo je jedan od mnogobrojnih psihoterapijskih modaliteta koji danas postoje na psihoterapijskoj sceni, ali je, istovremeno, i među onim malobrojnim i retkim koji rade na više nivoa, multidimenzionalno, holistički, integrativno, povezujući telo, dušu i duh.
Knjigu odlikuje svestranost pristupa i afirmacija novog pogleda na psihoterapiju i njenu perspektivu razvoja ne samo kao duševne, već i kao duhovne nauke. Knjiga je namenjena svima onima koji imaju smelosti, ljubavi, radoznalosti za otkrivanje vlastite prirode i odgovora na pitanje: Ko sam ja? Svima onima koji veruju da je promena ne samo moguća, već i neophodna. Jedno je, ipak, nesumnjivo, a to je mogućnost kvaliteta u nama. Sve možemo poricati, sem da možemo biti bolji, a naši neophodni kvaliteti su spokoj uma i saosećanje. Ako se potrudimo da ih potražimo, svakako ćemo ih naći u sebi.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Psihoterapija
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Čigoja; 2017; Broširani povez; latinica; 24 cm; 376 str.; 978-86-531-0288-3;