knjizara.com
Dulse Marija Kardozo
Dulse Marija Kardozo

Dulse Marija Kardozo (1964) je rođena na severu Portugala, a deo detinjstva provela je u Angoli. Ova okolnost uslovila je mnoge zajedničke karakteristike jedne generacije pisaca čijem stvaralaštvu bivše portugalske kolonije daju ključnu snagu. Vraća se u Portugal 1975. godine, nakon Aprilske revolucije, i završava studije prava u Lisabonu. Pisala je priče i filmske scenarije.
Njena prva knjiga, Campo de sangue, napisana za vreme trajanja stipendije za književno stvaralaštvo koju joj je dodelilo Ministarstvo kulture (1999), nagrađena je prestižnom nagradom Grande Prémio Acontece.
Sledeći roman, Moja saosećanja (Os meus sentimentos), potvrđuje autorkin položaj u avangardi savremene portugalske proze, donevši joj 2009. godine Nagradu Evropske unije za književnost, što ju je lansiralo u sam vrh savremene portugalske proze. Iste godine prima nagradu Pen Kluba za prozu za knjigu O chao dos pardais. Njen poslednji roman, O retorno, u kome govori o povratku iz Angole za Portugal nakon dekolonizacije, nedavno je objavljen od strane izdavačke kuće Tinta de China.

autor Dulse Marija Kardozo

1 naslova [prikazano 1-1]

Dulse Marija Kardozo

Broširani povez, Geopoetika, 2015, ISBN: 978-86-6145-208-6, latinica
Povratnici su očaravajuća priča dečaka Ruija koji je, zajedno s majkom i sestrom, uz još stotine hiljada Portugalaca prinuđen da napusti Angolu nakon ...
U korpu

721 din

Stara cena:902 din

Ušteda:181 din (20%)