knjizara.com
Društvena istorija medija
od Gutenberga do Interneta

Piter Berk, Asa Brigs (autor)

Društvena istorija medija
rasprodato

Dvojica vodećih stručnjaka iz oblasti istorije društva i kulture napisali su opsežnu istoriju medija namenjenu svima koji se zanimaju za razvoj savremenog medijskog sveta.

Ona obuhvata period od štamparske revolucije do pojave Interneta uključujući sve značajne promene tokom sazrevanja informacionih sistema. Povezujući istorije pojedinačnih medija autori nam omogućavaju da sagledamo njihove zajedničke obrasce i uočimo sled događaja. Konačni rezultat je zanimljivo istraživanje pet vekova duge istorije medija i komunikacija. U najnovijem iz

danju, dostupnom sada i našim čitaocima, dodato je novo poglavlje o multimediji, digitalnoj tehnologiji, usponu Interneta i fenomenu globalizacije. Izbegavajući tehnološki determinizam i odbacujući pretpostavke o linearnom razvoju, ova knjiga iznosi brojne i raznovrsne povesti medija i komunikacija.

Knjiga će koristiti studentima i profesorima novinarstva, medijskih i kulturoloških studija, ali i široj čitalačkoj publici.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Masovni mediji , Društvene komunikacije , Sociologija kulture , Kulturni kontekst društvenog života
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija

Izdavač: Clio; 2006; latinica; 22 cm; 525 str.; 86-7102-253-6;