knjizara.com
Druga obala : rodoljubive i izbegličke pesme

Mihal Ramač (autor)

Druga obala : rodoljubive i izbegličke pesme
561 din
Stara cena: 660 din
U korpu

... na vidjelo izbijaju druge njene značajke i kvaliteti, i to oni koji su sasvim u dosluhu sa nesretnim vremenom u kojem živimo. Naime, plastično, oštrim (novinarskim) jezikom opisana surova svakodnevnica u kojoj živimo, neuvijena kritika mnogih nepravdi i njenih glavnih kreatora i provoditelja...
... cijela kompaktna knjiga poezije „Druga obala“ Mihaila Ramača – koji je dobar dio svog spisateljskog rada posvetio dvosmjernom prevođenju široj ex-Yu javnosti relativno malo poznate rusinske književnosti – sve više dobija na snazi i uvjerljivosti. I dalje to nije p

oezija suptilnih, skrivenih značenja, ali jeste sve plastičnijih, uvjerljivih slika za koje ne jednom pomislite: Pa jeste baš tako. Da mogu, možda bih i ja ovu situaciju na isti način opisao!
Posebno je tu ubjedljiv posljednji ciklus u knjizi lapidarnog naziva „IZBJEGLIČKE“. Jer, ne samo da malo šta tako rječito govori o tragici našeg vremena od izbjegličke tragedije nego je i Ramač tu srcem i spisateljskim umijećem na vrhuncu svoga (ipak!) poetskoga pera. Tu nas autor konačno uvjerava u moć svoga stvaralačkog postupka i, možda još više, neprikosnovenog dosluha sa vremenom zla i nepravde u kome živimo. A upravo njega je Ramačevo iskusno novinarsko i uredničko oko decenijama – sada vidimo: kritički i s bolom - na mnogim meridijanima i paralelama vjerno pratilo.
I eto, zbog te oštrine i aktuelnosti, ali nerijetko i vještine opisivanja zla i nepravde, knjiga “Druga obala” Mihaila Ramača će sigurno naći svoj put do čitalaca.
Goran Sarić

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaća poezija
Ostali naslovi iz oblasti: Poezija

Izdavač: Most Art; 2020; Broširani povez; latinica; 21 cm; 64 str.; 978-86-80640-40-2;