knjizara.com
Drakul

Dejker Stoker, Dž. D. Barker (autor)

Drakul
719 din
Stara cena: 899 din
U korpu

Godina 1868. Dvadesetjednogodišnji Brem Stoker zaključao se u napuštenoj kuli da bi se suočio sa neopisivim zlom. Naoružan samo ogledalima, raspećima, svetom vodicom i pištoljem, moli se da preživi najdužu noć u životu. Očajnički želeći da ostavi zapis o onome čemu prisustvuje, priseća se događaja iz prošlosti.
Sećanja ga vraćaju u detinjstvo, koje je kao bolešljivi dečak često provodio u krevetu, dok se o njemu brinula dadilja, devojka po imenu Elen Kron. Kada se u obližnjem gradu dogodi niz neobičnih smrti, Brem i njegova sestra Matilda primetiće da se Elen čudno ponaša, ali misterija će ostati nerešena jer dadilja iznenada nestaje iz njihovih života. Nakon nekoliko godina, Matilda

se vraća sa studija u Parizu kako bi rekla Bremu da je videla Elen i da košmar, za koji su svi verovali da je odavno gotov, tek počinje.
Inspirisana beleškama i tekstovima koje je za sobom ostavio autor bezvremenog klasika, ovo nije samo priča o pravom poreklu Drakule već i o Bremu Stokeru, ali i o zagonetnoj ženi koja ih povezuje.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Horor
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2019; Broširani povez; latinica; 21 cm; 384 str.; 978-86-10-02498-2;