knjizara.com
Dragi Edvarde

En Napolitano (autor)

Dragi Edvarde
719 din
Stara cena: 899 din
U korpu

Jednog letnjeg jutra, dvanaestogodišnji Edvard, njegov stariji brat, njegovi roditelji i još 183 putnika ukrcali su se u avion na liniji Njuark – Los Anđeles. Među putnicima su genijalac s Vol strita, devojka koja se nosi s neočekivanom trudnoćom, ratni veteran na povratku iz Avganistana, ostareli tajkun i slobodoumna žena koja beži od muža. Na pola puta, avion se ruši. Edvard je jedini preživeli.

Dok njegova priča zaokuplja pažnju cele države, Edvard se muči da nađe svoje mesto u svetu u kojem njegove porodice više nema. Oseća se kao da je delić njega zauvek ostao negde na nebu, vezan za avion i njegove saputnike. Izgubljen, Edvard do

lazi do neočekivanog saznanja koje će mu pružiti odgovor na jedno od najvažnijih životnih pitanja: šta znači živeti, a ne samo preživeti?
Dragi Edvarde je istovremeno dirljiva priča o odrastanju, galerija kompleksnih i nezaboravnih likova i raskošna tapiserija svih načina na koje slomljeno srce može da nauči ponovo da voli.

„Čitajući ovaj roman, uživate opčinjeni vrhunskim pripovedanjem. Tek kad ga završite, shvatite da ste naišli na istinskog književnog virtuoza.
– Njuzdej

„Pronicljivo i dirljivo svedočanstvo o nesalomivosti ljudskog duha.”
– Pipl magazin

„Majstorski napisan, sa savršenom poslednjom stranom, Dragi Edvarde je čudesan roman, vešt i dubok pogled na pitanje ne samo šta znači preživeti već šta znači biti zaista živ.”
– Buklist


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čarobna knjiga; 2020; Broširani povez; latinica; 21 cm; 303 str.; 978-86-7702-821-3;